Lifestyle Travel

Weekend Exploring Slovenia – Olimje, Rogaška Slatina, Celje

Exploring is the best way to relax for me!

Weekend Exploring Slovenia

There is one thing that I and my boyfriend have in common and that is exploring. We love to hike in nature, we love forests and also exploring new places. Last month we went to see again the Savinjska region of Slovenia. In villages called Olimje and Podčetrtek there are Spa Olimia which we visit every year. There are also some other places to see like old Monastery Olimje, Jelenov greben – Farm of deer Land of Imagination&Witches, and Home made shop with locally made chocolate. On Sunday we also went to see city Rogaška Slatina and the Celje Castle.

Raziskujeva Slovenijo:)

Na sončen vikend smo se v Marcu odpeljali na izlet v Savinjsko regijo, ki je poznana po mineralnih vrelcih. S fantom obožujeva terme Olimia, zato se vsako leto odpraviva za nekaj dni na sproščanje v termalno vodo. Za nastanitev vedno izbereva Kmetijo Mraz, ker nama nudi preprosto domače udobje. V samih termah se lahko sproščaš v treh kompleksih. Največji je kompleks bazenov Termalija, ki je odprt celo leto ter je zelo prijazen družinam. Kompleks Orhidelia ponuja več udobja in dobrega počutja. V poletnih mesecih je v Podčetrtku odprt tudi kompleks bazenov in toboganov Aqualuna.

V majhni vasici Olimje lahko obiščemo star minoritski samostan, Čokoladnico, Jelenov greben, Kočo pri Čarovnici, pivovarno Haller in nekoliko oddaljen stolp ljubezni za bolj aktivne. Za dobrih 30 minut vožnje po hribovitih vasicah se lahko pripeljemo do Rogaške Slatine, ki je znana predvsem po termalnih vrelcih ter rogaškemu steklu. Zdravilišče ima odprta vrata celo leto, vendar poleti mesto s turistično ponudbo najbolj zaživi. Zelo priporočam vodeni ogled v Steklarni Rogaška, kjer prikazujejo star način izdelovanja stekla s pihanjem. Kar se žensk tiče, naj povem, da ima v Rogaški Slatini dom ena izmed največjih kozmetičnih znamk v Sloveniji, in sicer Kozmetika Afrodita.

Na nedeljski poti domov, smo se ustavili v Celju ter se odpravili na Celjski grad, saj sem si ga vedno želela ogledati. Na vrhu stolpa se nam ponuja razgled čez celo mesto, na dnu stolpa pa razstava mučilnih naprav.

 

Here are some pictures from the places we have been:

[accordion]
[pane title=”Spa Olimia” start=open]

Termalija:
       

        

       

[/pane]
[pane title=”Monastery Olimje&Jelenov greben”]

   

   

Jelenov greben

Jelenov greben

Jelenov greben

Jelenov greben

Jelenov greben

Jelenov greben

 

 

[/pane]
[pane title=”Land of Imagination&Chocolate House”]

[/pane]

 

 

[/pane]
[pane title=”Rogaška Slatina”]

Rogaška Slatina


[/pane]

 

 

[/pane]
[pane title=”Castle Celje”]


[/pane]

[/accordion]

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Join The Family!

    Subscribe for newsletter and be updated weekly!