Lifestyle Travel

Exploring Slovenia – Rakov Škocjan, Lake Cerknica, Castle Snežnik

Exploring Slovenia – Rakov Škocjan, Lake Cerknica, Castle Snežnik

A weekend well spend on sunshine and nature. This is one of our trips to discover more nature of Slovenia, since we live here. Everybody who comes abroad from elsewhere they say how beautiful nature we have. But Slovenians we want to go abroad, visit neighbouring countries. So, we are on the mission to see as many places as we can in Slovenia. This pictures are from Notranjska region, where we can find a lot of Karst phenomena, intermittent lake, caves. Rakov Škocjan is known by its beautiful nature, Cerknica lake is the biggest lake in Slovenia, and when it rains it can raise to 32 km² of area. Half hour away stays castle Snežnik. It is one of most beautiful castles of Slovenia. The only thing we couldn’t get to see is famous Križna cave. Until next time.

Raziskujeva Slovenijo:)

Eden od privilegijev Slovencev je ta, da živimo v tako majhni državi, da lahko do vseh njenih odročnih kotičkov pridemo z nekaj urno vožnjo.  Nekaj tednov nazaj nas je poslovna pot pripeljala do Cerknice, ki nama je ponudila novo idejo za vikend izlet. Ta vikend naju je pot peljala do Notranjske regije, kjer sva obiskala, naravni park Rakov Škocjan, Cerkniško jezero ter grad Snežnik. Rakov Škocjan je naravni park, po katerem poteka tudi učna pot. Primeren je za sprehod, pohodništvo, kolesarjenje in sproščanje v naravi. Kot vsi gozdovi v Sloveniji, je najlepši v poletnem času, ko je v mestih prevroče, je v gozdovih ravno pravšnja temperatura. Cerkniško jezero je največje jezero v Sloveniji ter je presihajoče jezero. Po pogovoru z domačini sva izvedela, da jezero oživi predvsem poleti. Pred jezerom je okrepčevalnica, vendar okolica jezera ni urejena. V bližini Cerkniškega polja v sosednji Loški dolini, leži svetovno znana Križna jama, ki pa je nisva imela možnosti ogledati. Naslednjič obiščeva samo jamo, ker vodeni ogled celotne jame traja več kot tri ure. V Loški dolini pa leži tudi znani grad Snežnik, ki je eden izmed najlepših gradov v Sloveniji. Vodeni ogled grada Snežnik traja eno uro ter je možen vsakih nekaj ur.

Komaj čakava sončne pomladanske dni, da se odpraviva v nama ljubo Posočje, kjer je na stotine pohodniških poti in smaragdna reka, ki v poletnih mesecih zelo prija.

 

[columns] [span6]

Rakov Škocjan and Cerknica Lake:

Lake Cerknica

 

[/span6][span6]

Castle Snežnik:

Castle Snežnik

 

[/span6][/columns]

You can find my previous post right here🙂 All the pictures are taken with Huawei P9.

Follow your dreams!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Join The Family!

    Subscribe for newsletter and be updated weekly!